Greeploze keukens.
Voor liefhebbers van strakke lijnen.

De greeploze keuken behoort al jaren tot de meest populaire keukenstijl. De voordelen spreken dan ook voor zich: een fraai design gecombineerd met tijdloze elegantie en een rustige, opgeruimde look. Zeker wanneer deze keukenstijl deel uitmaakt van de woonruimte, zijn greeploze fronten een aanrader. En door het strakke ontwerp is de keuken nauwelijks te onderscheiden van andere meubels in je woning. 

Greeploze keukens zijn verkrijgbaar in alle denkbare kleuren, vormen en inrichtingen. Want of je nou een moderne, industriële of houten keuken in gedachten hebt: alles is mogelijk. 

Bijzonderheden van de greeploze keuken

De greeploze keuken is zonder twijfel een regelrechte topper te noemen en biedt tal van mogelijkheden om kasten en lades zonder greep te kunnen openen. Zo kunnen bovenaan of naast de fronten uitsparingen worden aangebracht of -bij houten keukens- grepen worden in gefreesd. Zo zijn de greeplijsten amper zichtbaar, maar toch makkelijk te bedienen. Daarnaast beschikken greeploze keukens ook vaak over een drukbediening of bediening met sensoren. Bij de populaire ‘push-to-open’-varianten hoef je de kast slechts aan te tikken om te openen. Bijzonder handig: wanneer je even geen handen vrij hebt, kun je op deze manier de kasten ook openen met je elleboog of heup. De bekende softclose-sluitingen zorgen voor het geluidloos sluiten van deuren en lades en voorkomen dat je vingers ertussen komen.

Verschillende openingssystemen

Als je kiest voor een greeploze keuken, dan dien je in een vroeg stadium te beslissen welk openingssysteem je voorkeur heeft. Veel systemen vereisen namelijk meer plaats, waardoor bergruimte verloren gaat. Bovendien is inbouw naderhand niet meer mogelijk. Daarom geven de REDDY-keukenspecialisten je graag advies over de verschillende systemen en over de voor- en nadelen ervan. 

Om bij greeploze keukens vingerafdrukken op de fronten zoveel mogelijk te voorkomen, is het aan te raden om te kiezen voor een matte afwerking of een anti-fingerprint-coating. Dit voorkomt ongewenste plekken op je lades en fronten. Toch is een REDDY Keuken over het algemeen goed schoon te houden: haal er regelmatig een schoonmaakdoek overheen en klaar ben je. Groot voordeel: met een greeploze keuken hoef je je grepen niet te poetsen. 

Elektronische apparatuur in de greeploze keuken

Bij een greeploze keuken past het beste greeploze inbouwapparatuur. Zo zijn er bijvoorbeeld ovens verkrijgbaar met inklapbare grepen of koelkasten en vaatwassers die kunnen worden geopend door ze een klein tikje te geven. Natuurlijk kan al deze inbouwapparatuur ook worden voorzien van een passende front of schuifdeur, zodat ze samensmelten in jouw favoriete keukenstijl. Volledig geïntegreerde apparatuur zijn in moderne keukens dan ook eerder regel dan uitzondering.

Voor wie is de greeploze keuken geschikt?

Greeploze keukens zijn een goede keuze voor iedereen die houdt van een strakke, elegante look. Deze keukenstijl is vooral geschikt voor open keukenontwerpen, al dan niet in combinatie met een kookeiland. 

Door de handgrepen weg te laten, verminder je je schoonmaakwerk en door het gebruik van speciale coatings voorkom je storende vingerafdrukken. Greeploze keukens zijn dan ook een perfect onderdeel van een open woon- en leefkeuken. Nog een fijne bijkomstigheid: door het greeploze ontwerp, kunnen je kinderen zich niet lelijk stoten aan de grepen en blijf je nooit ergens achter haken.