Checklist voor de aankoop van een keuken Om optimaal voorbereid je nieuwe keuken uit te tekenen

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken, maar voel je je overweldigd door het grote aanbod en de vele mogelijkheden? Misschien weet je ook nog niet precies, waaraan je allemaal moet denken in de aanloop naar de aanschaf van een nieuwe keuken? Dan zal onze checklist die je hier gratis kan downloaden, je zeker kunnen helpen. Het geeft je een overzicht van alles waar je aan moet denken en welke beslissingen je allemaal moet nemen, voordat je met de uittekening van een nieuwe keuken kan beginnen. Eenmaal ingevuld neem je je checklist ook best mee naar jouw REDDY-specialist. Hij kan deze dan als vertrekpunt voor een uitvoerige adviesverlening en professionele planning gebruiken.

REDDY-checklist downloaden

Grootte van het huishouden, budget & design

Voordat je keuken uitgetekend wordt, vraagt de deskundig adviseur uit hoeveel personen je je huishouden bestaat. Dat is van belang voor de grootte en opbouw van de keuken. Verder dien je ook stil te staan bij de vraag of je een aparte opslagruimte of voorraadkamer nodig hebt. Heel belangrijk daarnaast is natuurlijk je budget. Bepaald daarom al best voor je bezoek aan de vestiging, hoeveel geld je maximaal wil besteden. Bij het ontwerpen van je nieuwe keuken zijn er ontelbaar veel mogelijkheden. De vragen die je eerst voor jezelf moet beantwoorden, luiden daarbij als volgt: Wil je een moderne keuken of houd je meer van een landelijke stijl? Welke materialen zie je graag? Voor inspiratie ter zake zou je zeker eens door onze keukengalerij moeten bladeren.

Ruimte & indeling

Naast de grootte van het vertrek is voor het uittekenen van je keuken eveneens belangrijk, waar de aansluitingen voor water, elektriciteit en eventueel gas zich precies bevinden. De keuken zal hieraan aangepast worden. Het verlegen van de respectieve leidingen is immers niet altijd mogelijk. De elektrische toestellen spelen natuurlijk een grote rol in je keuken. Kruis daarom op je checklist aan, welke apparaten er allemaal voorzien moeten worden. Duid ook aan of je de oven bv. graag op werkbladhoogte ingebouwd had gezien en of je voorkeur naar een afzuigkap met afvoer- of recirculatiesysteem uitgaat.

Accessoires

In de keuken is elk detail van belang. Kleine aspecten waarmee rekening gehouden werd in de planningsfase, kunnen het dagdagelijkse gebruik van de keuken later immers aanzienlijk vereenvoudigen. Denk na over welke gootsteen je graag wil. En met een of twee spoelbakken? Had je daarnaast ook graag een handdouche gehad? En waar ga je met je afval naartoe? Moderne afvalsorteersystemen zijn bijzonder praktisch. Helemaal op het einde dien je dan nog even stil te staan bij de verlichting en of je ook belang hecht aan decoratieve verlichting. Jouw deskundig adviseur zal je graag met tal van ideeën bijstaan. Dat geldt natuurlijk voor alle aspecten van de keukenplanning. Bij REDDY krijg je dan ook het beste advies.

Trouwens: hoe je jouw keuken correct kan opmeten en een plattegrond kunt opmaken, vertellen we je in onze opmeetgids.