NOVY, YOUR KITCHEN’S
SECRET INGREDIENT

Novy verlicht de keuken

Het ontwerp van de Novy verlichting gemaakt van gezandstraald en geanodiseerd aluminium, wat resulteert in een elegante, matzwarte afwerking  is van de hand van ontwerpers Jansen & de Bont. Dit Nederlandse duo creëert unieke lichtobjecten met een vleugje magie. Ze combineren hiervoor geraffineerd design met een unieke bediening door middel van handgebaren, onder de noemer gesture control. 

De consequent doorgevoerde strakke vormgeving, het slimme kleurgebruik en de herkenbare stijlelementen zorgen bovendien voor eenheid in de keukenverlichting en samenhang met de dampkap en kookplaat. 

Dankzij de aanvulling van dit gamma stijlvolle lichtobjecten is er nu ook een oplossing voor aan de wand (Wall-wandverlichting), boven het keukeneiland of de eettafel (Pendant-hanglamp) of geïntegreerd in een stijlvolle wandplank (Shelf-sfeerverlichting).

Novy Wall

Met zijn strakke vormgeving is Novy Wall een aanwinst in elke keuken. Het is de beste keuze voor bovenkasten of voor wie de keuken wil voorzien van design wandverlichting. Novy Wall is beschikbaar met Gesture Control bediening en is dus zonder knop, app of afstandsbediening aan/uit te swipen.

Novy Shelf

Een moderne keuken geeft je een rustgevend ruimtegevoel. Novy Shelf kan hieraan een grote bijdrage leveren. Het minimalistische ontwerp vormt een mooi silhouet aan de muur. Naast extra ruimte voor accessoires biedt Novy Shelf het optimale licht op het werkblad dankzij de geïntegreerde verlichting. Geen functioneel licht meer nodig op het werkblad? Dan schakel je met een simpel gebaar langs de bovenkant van de Novy Shelf over naar sfeerverlichting.

Novy Pendant

De Novy Pendant is een stijlvolle design hanglamp, verkrijgbaar in lengtes van 90 tot 300 cm. Ook hier geniet je van standaard Gesture Control bediening. Met een eenvoudige handbeweging kan je het licht dimmen of versterken. Bijzonder handig uiteraard voor wie in de keuken aan de slag is en vuile handen heeft.

Lokale productie

Alle onderdelen voor de Novy designverlichting worden lokaal ontwikkeld en in Kuurne geproduceerd. Hierdoor houdt het bedrijf een optimale controle over de gekende Novy-kwaliteit en wordt de ecologische voetafdruk tot een minimum herleid. Alle producten zijn energiezuinig dankzij de geïntegreerde led-technologie en zijn bovendien volledig recycleerbaar. Design op z’n best voor elke leefomgeving!

Novy steekt toestellen in een stijlvol nieuw jasje

Nieuwe kleur Mineral Black zorgt voor structuur en design

Trends komen en gaan in de keuken, maar zwart blijft altijd bestaan. Niet elk zwart is echter gelijk. De Belgische specialist in afzuigkappen en kookplaten Novy lanceert daarom een nieuwe kleur in haar gamma, Mineral Black, een matter zwart dat opvalt door de subtiele structuur. Verschillende toestellen die vandaag nog klassiek zwart zijn zullen binnenkort deze nieuwe kleur aangemeten krijgen. 

“Een nieuwe variant zwart mag een detail lijken, maar niets is minder waar”, stelt Olivier Lambert, Marketing Director bij Novy. Eerst en vooral is er het esthetische element, waar wij bij Novy veel belang aan hechten. Dankzij de structuur van de nieuwe kleur krijg je een bijzonder stijlvol designeffect. Maar er is ook een praktisch voordeel: Mineral Black is zeer onderhoudsvriendelijk en minder gevoelig voor vingerafdrukken.”

Zowel eiland-, plafond-, inbouw- als wandafzuigpkappen en accessoires zullen van de nieuwe look kunnen genieten. 

In een eerste fase (maart/april 2023) zullen onderstaande toestellen in een nieuwe jasje steken:

 • Novy Mood + plafondplaat + montageplaatjes (accessoires)
 • Novy Cloud
 • Novy Pureline Pro
 • Novy Pureline Pro compact
 • Novy Pureline Compact
 • Novy Mini Pureline
 • Novy Flatline (wand en eiland) + schouwverlengdelen (accessoire)
 • Novy Pureline Frame 
 • Novy Phantom Cable

Kookplaat met afzuiging in 5 kookzones

Een wereldprimeur voor Novy

De nieuwe Novy Panorama 120 is dankzij zijn royale lengte van 120 cm letterlijk de grote broer van de gekende Novy Panorama. Deze ‘kookplaat met geïntegreerde afzuiging’ is de eerste in zijn soort die 5 kookzones bevat. De geïntegreerde afzuigtoren is trouwens enkel zichtbaar wanneer er gekookt wordt. De Novy Panorama 120 is innovatief, krachtig en stil … typisch Novy. 

Het stijlvolle design van de Novy Panorama 120 springt meteen in het oog. De krachtige afzuigtoren is elegant geïntegreerd in de kookplaat en is alleen zichtbaar wanneer hij actief wordt gebruikt. Bovendien kan de hoogte van de afzuiging gekozen worden in functie van de hoogte van de gebruikte potten en pannen zodat de damp optimaal wordt aangezogen.

Koken in 5 zones 

Met z’n 120 cm biedt de Novy Panorama 120 plaats aan 5 kookzones voor evenveel potten en pannen, een unicum! Voor wie het groots ziet, kunnen de octogonale zones van de inductiekookplaat aan elkaar worden gekoppeld. Ideaal voor een grillplaat of grote stoofpot. 

Afvoer of recirculatie?

Een traditionele afvoer naar buiten of recirculatie ... de Novy Panorama 120 werkt altijd fluisterstil. Bij recirculatie wordt gebruik gemaakt van extra monoblock koolstoffilters die alle kookgeuren absorberen. Deze filters zijn ingebouwd in een speciale monoblock recirculatie plintbox waarbij de gezuiverde lucht terug in de keuken wordt geblazen ontdaan van alle vet en geuren. Die unieke koolstoffilter gaat tot 900 kookuren mee! 

Vlot onderhouden 

Het glas van de afzuigtoren kan worden verwijderd, de vetfilters zijn vaatwasbestendig en ook de opvangbakjes kunnen eenvoudig gereinigd worden. Daarnaast beschermt de afdichting tussen de toren en de kookplaat het toestel tegen verdwaalde restjes. 

Slim en stijlvol

De Novy Panorama 120 is een echte troef voor elke keuken. Binnenin laten de platte motoren toe om de kastruimte rondom optimaal te benutten, op het werkblad blinkt hij uit in kracht en stijl. Bovendien is Panorama 120 vlot bedienbaar vanop de kookplaat of met de Novy Connect App.

Eilanddampkap met uniek box-in-box design

Novy Phantom is de nieuwste eilanddampkap van het Belgische Novy. Het is ongetwijfeld z’n unieke uitstraling die het eerst in het oog springt. De zwarte dampkap is afgewerkt met licht doorschijnend glas. Het box-in-box design en de elegante verlichting maken van Novy Phantom een echte eyecatcher. 

Twee karaktervolle uitvoeringen

De bijzondere eilanddampkap is beschikbaar in twee uitvoeringen. Phantom Frame geeft je keuken met z’n fijn frame een subtiele industriële touch, Phantom Cable zweeft dankzij de verstelbare stalen kabels elegant boven het keukeneiland. 

Beide varianten zetten hun design extra kracht bij met stijlvolle verlichting. De dimbare ledstrips brengen sfeer met opwaarts strooilicht, de vier hoekspots brengen op hun beurt het box-in-box design tot leven. De dimbare kookverlichting is naar wens regelbaar zodat de kleurintensiteit altijd goed zit. 

Geïntegreerde recirculatie 

Novy Phantom werkt via randafzuiging en is standaard uitgerust met recirculatie. Geuren en vetdeeltjes worden intern gefilterd waarna schone lucht opnieuw de keuken in wordt gestuurd. Dat gebeurt niet alleen energiezuinig, je hoort het ook nauwelijks. De geluidsdemping garandeert een fluisterstille werking. 

Innovatie troef

Novy staat bekend om z’n innovatieve producten en ook de Phantom eilanddampkamp mag perfect aan dit rijtje worden toegevoegd. De bediening kan via de bijgeleverde afstandsbediening, via de Novy Connect app op je smartphone of de InTouch connectie in de Novy kookplaat. 

Bovendien geeft Novy Phantom aan wanneer de vet- of recirculatiefilter aan reiniging toe is. Maar ook daar neemt innovatie de bovenhand: de recirculatiefilter gaat tot wel 900 kookuren mee. Een unicum! 

Novy zet plafonddampkappen in een nieuw daglicht met Pureline Pro

Novy breidt de populaire ceiling unit Pureline uit met Pureline Pro. Rondom de randafzuiging werd een led lining toegevoegd voor een warm, maar strak lichteffect. Naast elegant, is Pureline Pro ook uiterst performant. Wanneer de Novy Sense Technologie extra kookdampen waarneemt, gaat de dampkap automatisch over op een krachtigere afzuiging.

De nieuwe plafonddampkap is verkrijgbaar in inox, wit of zwart en komt in 2 uitvoeringen: Pureline Pro en Pureline Pro Compact. Hierdoor biedt hij een meerwaarde aan elke keuken. Voor Pureline Pro is een inbouwhoogte van 32 cm nodig, de variant Pureline Pro Compact heeft met 19,5 cm al voldoende. Ideaal bij gelimiteerde plaatsingsruimte! Beide varianten zijn beschikbaar in 90 en 120 cm breed.

Op je wenken bediend

Pureline Pro kan gekoppeld worden aan de Novy Connect App voor een kookervaring die aan alle wensen voldoet. Ook bediening via de kookplaat of afstandsbediening blijven mogelijk. De ingebouwde Novy Sense Technologie staat dan weer in voor een automatische snelheidsregeling bij detectie van kookdampen en -geuren. 

Sfeervol verlicht

In de randafzuiging van de Pureline Pro is een stijlvolle led lining geïntegreerd. Naargelang z’n gemoed kan de kok zowel de lichtintensiteit als de kleurtemperatuur instellen. De strakke lichtlijn zorgt sowieso voor instant sfeer. 

Fluisterstille werking

Pureline Pro is beschikbaar met traditionele afvoer naar buiten of met recirculatie. Elke uitvoering combineert stijlvolle randafzuiging met een maximale efficiëntie. Dankzij de geluiddempende eigenschappen werkt de dampkap trouwens uiterst stil. 

Technologisch hoogstandje 

De motor kan draaien in meerdere richtingen voor een flexibele installatie. De Pureline Pro heeft als voordeel dat de motor binnen op afstand geplaatst kan worden, terwijl de motor van Pureline Pro Compact dan weer uitblinkt in compactheid met een inbouwhoogte van slechts 19,5 cm. Hoe dan ook: dankzij ‘click & fix’ is de installatie van elk systeem in geen tijd afgerond!

NOVY, YOUR KITCHEN’S SECRET INGREDIENT

Made in Belgium

Novy is al meer dan 55 jaar dé specialist in dampkappen en kookplaten. Kwaliteit, vakmanschap en innovatie kenmerken de producten van dit Belgische bedrijf. De ontwikkeling en productie gebeuren nog steeds in Kuurne, West-Vlaanderen. 

Vandaag werken er bij Novy zo’n tweehonderdvijftig mensen en is het bedrijf marktleider op vlak van dampkappen in België. Maar Novy is gekend tot ver buiten de landsgrenzen. Het merk heeft eigen filialen in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zwitserland, UK en distributeurs in Oostenrijk, Italië, Spanje, Tsjechië, Polen, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Litouwen, Estland en Israël.

www.novy.be

 

Novy in cijfers

 • Opgericht 1907, opstart productie dampkappen in 1965 
 • Omzet: Geconsolideerde groepsomzet €80 miljoen (CAGR 8-9%) 
 • Personeel: 250 medewerkers 
 • Jaarlijkse productie: 100 000 dampkappen